Overnachten in de Ardennen

In de Ardennen zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je vindt hier kastelen, vijfsterrenhotels, bungalowparken, verbouwde molens en charmehotels. Allemaal met hun eigen charmes en voor en nadelen voor een verblijf met kinderen. Wilt u rust en veel natuur of juist een bruisend vakantie complex met volop activiteiten. Wit u luxe voor u en de kleintjes of juist een lekker basic vakantieverblijf war je ook een eigen kampvuur mag bouwen. Omdat de Ardennen een populaire vakantiebestemming zijn is er meer dan genoeg keus voorhanden met de meest uiteenlopende opties en faciliteiten. Bedenk dus vooraf goed wat voor vakantie u wilt en wat u belangrijk vindt aan uw vakantieverblijf.Vakantieparken

Er zijn verschillende vakantieparken in de Ardennen. Voordeel van deze parken is dat een flink aantal faciliteiten makkelijk beschikbaar zijn. Dit is zeker met kleine kinderen een handig. Op veel van deze vakantieparken is een restaurant, speeltuin, zwembad en kleine winkel te vinden. Veel faciliteiten dus die een verblijf kunnen veraangenamen. In de herfst en wintermaanden kan dat makkelijk zijn, er is zo bij slecht weer altijd iets voor handen om te doen. Bovendien zijn boodschappen zoals verse broodjes snel gehaald. Daarnaast hebben de meeste parken een actief animatieteam die ervoor zorgen dat er een hoop leuke activiteiten zijn waar de kinderen aan mee kunnen doen, of waar ’s avonds het hele gezin gezellig bij aanwezig kan zijn.

De goedkoopste lastminutes van Landal in de Ardennen

Campings

Campings in de Ardennen zijn er te over en in vele soorten en maten. Er zijn een groot aantal grote campings met veel voorzieningen. Hier vindt men een animatieteam voor de kinderen, zwembaden, restaurants en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Men kan hier vaak ook een al ingerichte tent, chalet of stacaravan huren. Een prima oplossing voor wie wel de charme van een camping wil, maar niet de lasten van een eigen tent of caravan.

Naast de grotere campings zijn er ook talloze kleine campings. Hoewel niet voorzien van allerlei voorzieningen liggen deze wel vaak aan de rivier en hebben ze weer eigen charmes. Op veel van de kleine campings mag je bijvoorbeeld (gebonden aan enkele regels) een eigen kampvuur maken en spring je zo vanaf je kampeerplaats de rivier in. Dat is zeker voor wat avontuurlijke oudere kinderen leuk. Die kunnen zich zo makkelijk een hele dag vermaken met aanrommelen in de rivier. Daarnaast heeft een camping natuurlijk als voordeel dat er altijd veel kinderen zijn en zijn speelkameraadjes dus snel gevonden. Veel kleine campings hebben bij de receptie een klein winkeltje of koelkast staan van waaruit koude drankjes en wat eerste levensbehoeften verkocht worden.

Vakantiehuis

Via een aantal grote aanbieders kun je ook privévakantiehuizen huren. Deze staan niet op een vakantiepark en hebben daarom vaak iets meer privacy. Afhankelijk waarop je het huisje uitzoekt, kun je verblijven in een meer landelijke of juist stedelijke omgeving. De vakantiehuisjes bieden ook wat meer variatie. Je kunt slapen in een kasteel, een oude boerenhoeve, een verbouwde molen of leuke blokhut. Afhankelijk waar je voorkeur naar uit gaat zijn er moderne of juist authentiek ingerichte huisjes te vinden. Ga je met hele kleine kinderen op pad, houdt dan rekening ermee dat niet alle huisjes even geschikt zijn voor kleine kinderen. Er kunnen gevaarlijke hoekjes, kachels of trappen in zitten. Iets wat op de foto’s meestal snel genoeg te zien is. Bij twijfel kun je de eigenaar mailen met wat vragen. Sommige huisjes kunnen in de winter koud zijn. Een extra aanwezige houtkachel kan dan de boel goed warm stoken, maar kan ook gevaarlijk zijn voor kleine kinderen die dit niet gewend zijn. Verdiep je dus even in de faciliteiten en mogelijkheden van een vakantiehuis. Bij de meeste grote aanbieders kun je bij de zoekcriteria aanvinken of kinderstoel en kinderbedje aanwezig zijn in het huisje. Dit kan de hoeveelheid spullen die je toch al moet meenemen als je met een kleintje op pad gaat enigszins verlichten.

Hotel

De meeste hotels in de Ardennen zijn wellicht wat saai om met kinderen te verblijven. In de meeste dorpjes zijn wel hotels te vinden, maar deze zijn toch meer gericht een verblijf van mensen zonder kinderen. Een aantal grotere hotels richt zich wel specifiek op gezinnen met kinderen. Deze hebben vaak ook meer faciliteiten zoals een zwembad en een ruimere tuin waar ook een aantal speeltoestellen te vinden zijn. Op de websites van de verschillende hotels ziet men snel genoeg of een hotel geschikt is voor een verblijf met kinderen.

Vind de leukste kindvriendelijke hotels in de Ardennen

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden

De laatste jaren is deze laatste categorie steeds meer in opkomst en zeker voor gezinnen met kleine kinderen erg leuk. Wat spreekt er immers meer tot de verbeelding dan slapen in een boomhut, pipowagen of echt kasteel? Zeker de kleinere kinderen kunnen hun fantasie helemaal de vrije loop laten gaan en erg genieten van een verblijf op zo’n mooie locatie. Voor kleine indianen zijn er ook tipitenten te huur om in te slapen. Steeds meer verhuurders van accommodatie bieden deze bijzondere vakantieaccommodaties aan en maken zo een verblijf in de Ardennen net een beetje specialer. Naast deze originele vakantiewoningen kunt u er ook voor kiezen een woning te huren op een boerenerf. Bij een aantal bedrijven mogen de kinderen helpen bij het voeren van de kippen, kroelen met de koeien en knorren met de varkens. Voor kleine dierenvriendjes maakt dit een vakantie extra tof.